KARLSONU POSAO NUDE RUSI: Posle razlaza sa "Foks njuzom" poznati voditelj dobio prve ponude

B. V. - A. V. V.

26. 04. 2023. u 07:00

POZNATI moskovski TV voditelj Vladimir Solovljov koji ima kanal Solovljov lajf ponudio je angažman američkom kolegi Takeru Karlsonu čim je napustio mesto voditelja na TV Foks njuz.

КАРЛСОНУ ПОСАО НУДЕ РУСИ: После разлаза са Фокс њузом познати водитељ добио прве понуде

Foto: Printskrin

- Dragi Takere, sredstva informisanja u SAD izgubila su poslednji glas razuma. Mi vam, sa zadovoljstvom, predlažemo posao kao ekspertu ili voditelju ako vam naš predlog bude interesantan - navodi kanal Solovljov lajf u pismu Karlsonu.

Poslednja Takerova emisija bila je emitovana u petak, a uživo je pratilo 3,7 miliona gledalaca. "Foks njuz" je objasnio da je odluka doneta prema obostranoj želji. Odluka o razlazu pala je u petak uveče, a Karlsonu je saopštena u ponedeljak, preneo je Si-En-En, pozivajući se na neimenovane izvore.

Iako obe strane zasad nisu saopštile šta je razlog razlaza, analitičari primećuje da je odluka pala samo nekoliko dana od parafa na nagodbu vrednu 787,5 miliona dolara između Foks njuza i kanadske kompanije "Dominion vouting sistems". "Dominion" je, naime, tužio Foks za klevetu, jer su njihovi voditelji, među kojima je bio i Karlson, iznosili navodno lažne tvrdnje o krađi glasova republikanskom kandidatu Donaldu Trampu tokom izbora 2020. godine.

Karlson je, inače, na Foksu od 2016. godine bio domaćin jedne od najpopularnijih emisija "Taker Karlson tunajt". Tokom godina je ugostio brojne poznate ličnosti, a postao je popularan i po kritici predsednika Džozefa Bajdena. U jednoj od poslednjih emisija je pozivao na istragu njegovog sina Hantera Bajdena. Demokrate je zbog žudnje za vlašću uporedio sa svinjama koje traže gljive pod zemljom.

Nedavno je prvi intervjuisao bivšeg šefa Bele kuće posle istorijskog hapšenja Donalda Trampa u Njujorku. Takođe, bio je poznat i po radikalnoj retorici, kao i "teorijama zavere", među kojima i o vakcinama protiv kovida 19.

Pale akcije Foksa

ODLAZAK TV zvezde sa Foksa koštao je kompaniju više od 500 miliona dolara tržišne vrednosti. Akcije klase A "Foks korporacije" su pale za čak 5,4 odsto, pre nego što su gubitke smanjile na 2,95 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)