ŠTA JE STOLTENBERG PORUČIO NAKON SASTANKA SA ZELENSKIM U KIJEVU? Budućnost Ukrajine je u NATO (FOTO)

Novosti onlajn

20. 04. 2023. u 15:30

ČLANICE NATO-a su do sada pružile Ukrajini pomoć u iznosu od 150 milijardi evra, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg koji je doputovao u Kijev. On je istakao i da je budućnost Ukrajine u NATO-u.

ШТА ЈЕ СТОЛТЕНБЕРГ ПОРУЧИО НАКОН САСТАНКА СА ЗЕЛЕНСКИМ У КИЈЕВУ? Будућност Украјине је у НАТО (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP photo

- Generalni sekretar je izjavio da su NATO saveznici pružili Ukrajini pomoć u iznosu od preko 150 milijardi evra. Saveznici sada isporučuju više aviona, tenkova i oklopne tehnike, a fond NATO-a za Ukrajinu pruža hitnu podršku. Sve to danas zaista menja situaciju na bojnom polju - navodi se u saopštenju Alijanse.

Foto: Tanjug/AP photo

Stoltenberg je na zajedničkoj konferenciji za medije sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim rekao da je Ukrajina zaslužila svoje mesto u evroatlantskoj porodici.

- Pravo mesto Ukrajine je u NATO-u i vremenom će vam naša podrška pomoći da to postane moguće - rekao je on na zajedničkoj konferenciji za medije sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim.

Foto: Tanjug/AP photo

Tokom posete Kijevu, generalni sekretar NATO-a pozvao je Zelenskog na samit Alijanse koji će biti održan u julu u Vilnjusu.

Kako je rekao Zelenski, ovo je prva poseta Stoltenberga Ukrajini od početka specijalne vojne operacije.

Foto: Tanjug/AP photo

- Ovu posetu smatramo znakom da je Alijansa spremna da započne novo poglavlje u odnosima sa Ukrajinom – poglavlje ambicioznih odluka - napisao je ukrajinski lider na Telegramu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

SNIMAK EKSPLOZIJE: Trenutak kad kafić u Sankt Petersburgu odleće u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!