ŠOJGU IZDAO NAREĐENJE: Uzbuna na Pacifiku, flota i strateške snage spremne za akciju

Tanjug

14. 04. 2023. u 10:48

RUSIJA je stavila Pacifičku flotu u viši stepen pripravnosti u okviru iznenadne provere, izjavio je danas ruski ministar odbrane general armije Sergej Šojgu.

ШОЈГУ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Узбуна на Пацифику, флота и стратешке снаге спремне за акцију

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je, na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva odbrane, rekao da je glavni cilj iznenadne provere Pacifičke flote povećanje sposobnosti Oružanih snaga Rusije da odbiju agresiju potencijalnog neprijatelja sa okeana i mora, prenosi RIA Novosti.

- Danas u 9 sati (po vladivostočkom vremenu) za Tihookeansku flotu u punom sastavu data je uzbuna i počelo je stavljanje Tihookeanske flote u viši stepen borbene gotovosti - rekao je Šojgu, prenosi RIA Novosti. 

Istakao je da, u cilju procene stanja i povećanja spremnosti organa vojnog komandovanja i upravljanja, trupa i snaga za rešavanje predviđenih zadataka u svim strateškim pravcima, Ministarstvo odbrane Rusije nastavlja praksu sprovođenja nenajavljenih inspekcija.

Šojgu je naveo da su u proveru uključene i Vazdušno-kosmičke snage i jedinice za podršku.

Za neposrednog rukovodioca provere određen je glavnokomandujući Ratne mornarice Rusije admiral Evmenov Nikolaj Anatoljevič.

Pacifička flota uvežbavaće odbijanje masovnih raketnih i vazdušnih udara, traženje i uništavanje podmornica, lansiranje torpeda i raketa.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE ISPALjIVANjE "MOSKIT" KRSTAREĆE RAKETE - Vežbe ruske Pacifičke flote u Japanskom moru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna