MEDVEDEV ZAPRETIO NATO PAKTU: "Ako se približite liniji fronta bićete eliminisani"

Tanjug

01. 04. 2023. u 13:07

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da će mirovne snage, čije se raspoređivanje u Ukrajinu pod okriljem NATO-a trenutno razmatra u Evropi, "biti eliminisane ako se pojave na linijama fronta bez pristanka Rusije".

МЕДВЕДЕВ ЗАПРЕТИО НАТО ПАКТУ: Ако се приближите линији фронта бићете елиминисани

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Vikipedija

- Očigledno je da su takvi mirovnjaci naši neprijatelji, vukovi u ovčijoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na frontu bez saglasnosti Rusije, sa oružjem u ruci i predstavljajući direktnu pretnju za nas - napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, "ti mirovnjaci" moraju biti nemilosrdno uništeni jer su „neprijateljski vojnici“ i "poginuće u toku borbe". 

- Da li je Evropa spremna za dug niz kovčega koji drže njene mirovnjake - upitao je on.

Medvedev je rekao da su istinske namere NATO-a da stacionira mirovne trupe u Ukrajini, koje bi bile naoružane jurišnim puškama i tenkovima, a nosile bi, kako je naveo "nekakve plave šlemove sa žutim zvezdama“.

Medvedev je podsetio da se potencijalni rezultati takvih akcija mogu videti u "istoriji operacija koje su SAD i njihovi saveznici vodili u različitim regionima sveta, uključujući  Koreju, Vijetnam, Jugoslaviju, Irak, Avganistan i brojne afričke zemlje".

- Jasno je da se takozvane mirovne snage NATO-a jednostavno spremaju da uđu u sukob na strani naših neprijatelja kako bi doveli situaciju na tačku bez povratka i pokrenuli Treći svetski rat, za koji tvrde da ga se toliko plaše - poručio je Medvedev.

 

BONUS VIDEO: EVAKUISANO ČITAVO MESTO -  U Minesoti iz šina iskliznuli vagoni teretnog voza

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

POSKOK NAĐEN U DVORIŠTU KOD ALEKSINCA: Stručnjaci imaju korisne savete za vlasnike kuća