"NATOVCI SU DRSKE NIŠTARIJE, SVE SMATRAJU ZA TOTALNE BUDALE" Medvedev upozorava EU - Vaši "mirovnjaci" u Ukrajini biće legitimna meta

Novosti online

31. 03. 2023. u 16:07

ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da ukoliko zemlje EU pošalju takozvane „mirovnjake“ u Ukrajinu bez saglasnosti Rusije, oni će se smatrati neprijateljskim i predstavljaće legitimnu metu za Oružane snage Rusije.

НАТОВЦИ СУ ДРСКЕ НИШТАРИЈЕ, СВЕ СМАТРАЈУ ЗА ТОТАЛНЕ БУДАЛЕ Медведев упозорава ЕУ - Ваши мировњаци у Украјини биће легитимна мета

Foto: Profimedia/Mikhail Tereshchenko/ilustracija

- Natovci ne samo da su drske ništarije koje su odlepile od svoje pohlepe i bezobrazluka, već i sve ostale smatraju za totalne budale. I cinično se osmehujući nude svoje 'mirovne' usluge. Njihove prave namere su jasne – da na liniji razdvajanja uspostave mir koji im odgovara s pozicije sile. Hoće da uvedu svoje 'mirovne' snage u Ukrajinu sa automatima i na tenkovima, u nekakvim plavim šlemovima sa žutim zvezdama. Kako se to završava pokazuje istorijat operacija koje su sprovele SAD i njihovi saveznici u raznim regionima sveta. Tragedije Koreje, Vijetnama, Jugoslavije, Iraka, Avganistana, mnogih afričkih zemalja…“, napisao je Medvedev.

Po njegovim rečima, takozvane „mirovne snage NATO-a“ jednostavno nameravaju da stupe u sukob na strani Ukrajine i „tako pokrenu treći svetski rat kojeg se na rečima toliko plaše“.

- Očigledno je da su takvi 'mirovnjaci' naši direktni neprijatelji. Vuci u jagnjećoj koži. Oni će biti legitimna meta za naše oružane snage ako budu raspoređeni na prvoj liniji sa oružjem u rukama bez saglasnosti Rusije i ako nam budu predstavljali direktnu pretnju - napisao je Medvedev na Telegramu.

Po njegovom mišljenju, ti „mirovnjaci“ treba da budu nemilosrdno uništeni, pošto je reč o „vojnicima neprijatelja“.

- Oni su borci, a ne 'mirotvorci'. I oni će ginuti u borbenim dejstvima. Da li je Evropa spremna za dugi niz kovčega svojih 'mirovnjaka'? - upitao je na kraju Medvedev.

Ranije je premijer Mađarske Viktor Orban izjavio da će zemlje Evropske unije uskoro pokrenuti temu koju su ranije izbegavali – temu o slanju „snaga mirovnog karaktera“ u Ukrajinu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je poručio da je razmatranje mogućnosti raspoređivanja "mirotvoraca" u Ukrajini potencijalno veoma opasna tema. Zvaničnici EU još se nisu izjasnili o slanju "mirotvoraca" u Ukrajinu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAHAROVA O RASPADU SAD: Posebno izdvojila tri države