AMSTERDAM NEĆE NASILNIKE SA OSTRVA: Grad pokreće kampanju protiv britanskih turista

Tanjug

30. 03. 2023. u 00:23

GRAD Amsterdam pokrenuo je internet kampanju "Klonite se" (Stay away), za borbu protiv turista starosti između 18 i 35 godina koji u taj grad dolaze kako bi "pravili nevolje", javlja Si-En-En, navodeći da je kampanja uperena mahom protiv britanskih turista.

АМСТЕРДАМ НЕЋЕ НАСИЛНИКЕ СА ОСТРВА: Град покреће кампању против британских туриста

Foto AP

Ako turisti iz Velike Britanije na internetu pretražuju teme kao što su "zabava u Amsterdamu" ili "pab u Amsterdamu", pojaviće se video reklama koja upozorava na posledice previše pića, uzimanja droge ili izazivanja nevolja antisocijalnim ponašanjem.

Na jednom snimku vidi se hapšenje pijanog mladića, uz tekstualnu poruku koja glasi: "Odlazak u Amsterdam na jednu noć + upropaštavanje od alkohola + 140 evra kazne + krivični dosije = manje perspektiva", dok drugi snimak prikazuje onesvešćenu osobu koju prevoze u bolnicu kolima hitne pomoći, sa tekstom koji glasi: "Dolazak u Amsterdam zbog drogiranja + gubitak kontrole + odlazak u bolnicu + trajno narušavanje zdravlja = zabrinuta porodica".

Svaka od video-reklama završava se porukom: "Dakle, dolazite u Amsterdam da biste se drogirali? Klonite se (Stay away)".

Zamenik gradonačelnika Amsterdama Sofijan Mbarki je naveo da su posetioci i dalje dobrodošli, ali ne ako se loše ponašaju i izazivaju nevolje.

- Amsterdam već preduzima mnoge mere protiv prekomernog turizma i smetnji, preduzimamo više mera nego drugi veliki gradovi u Evropi. Ali moramo da učinimo još više u narednim godinama ako želimo da turizam opstane u našem gradu, rekao je on.

Kampanja "Klonite se" mogla bi se proširiti kasnije tokom godine i usmeriti i na posetioce iz Holandije i drugih zemalja EU koji imaju potencijal da izazovu smetnje, saopštile su gradske vlasti.

Gradsko veće je takođe u pregovorima sa organizatorima momačkih večeri i sličnih proslava kako bi razradili način na koji mogu da smanje neugodni turizam u centru grada i čekaju rezultate istraživanja o mogućnosti primene boravišne takse, prenosi Si-En-En.

Grad Amsterdam je prošlog meseca najavio zabranu upotrebe marihuane na ulici i ograničenja upotrebe alkohola u četvrti Crvenih fenjera, gde se nalazi oko 10 do 15 odsto gradske turističke industrije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

MNOGI SE IZNENADE KADA ČUJU: Znate li koju srednju školu je završio Radoš Bajić?