SZO IZDALA NOVE PREPORUKE: Vakcinacija protiv kovida prilagođena novoj fazi pandemije

Tanjug

28. 03. 2023. u 18:21

SVETSKA zdravstvena organizacija je izdala nove preporuke za vakcinaciju protiv kovida-19, prilagođene novoj fazi pandemije.

СЗО ИЗДАЛА НОВЕ ПРЕПОРУКЕ: Вакцинација против ковида прилагођена новој фази пандемије

Foto: Arhiva

U novim preporukama SZO se sugeriše da zdrava deca i adolescenti ne moraju nužno biti revakcinisani, ali revakcinacija se i dalje preporučuje starijima i osobama iz visokorizičnih grupa i to na šest do 12 meseci od poslednje vakcinacije, prenosi Rojters.

SZO ukazuje da je cilj novih preporuka da se kampanja vakcinacije usmeri na grupe koje su izložene najvećoj pretnji od teških formi infekcije korona virusom, sa većim rizikom od smrtnog ishoda.

 

BONUS VIDEO:

SKAČE NA GLAVU U DEVETOJ DECENIJI: Iako se baka Jelica kreće uz pomoć štapa, razbija sve stereotipe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi