KIM DŽONG UN OTKRIO KO MU JE GLAVNI NEPRIJATELJ: Predstavio i nove, manje nuklearne bojeve glave

Tanjug

28. 03. 2023. u 07:23

SEVERNA Koreja predstavila je nove, manje nuklearne bojeve glave, a lider te zemlje Kim Džong Un posetio je Institut nuklearnog naoružanja i pozvao na povećanje proizvodnje te vrste oružja, javila je danas državna severnokorejska agencija KCNA.

КИМ ЏОНГ УН ОТКРИО КО МУ ЈЕ ГЛАВНИ НЕПРИЈАТЕЉ: Представио и нове, мање нуклеарне бојеве главе

Foto: EPA

Kim Džong Un je istakao da neprijatelj Severne Koreje nije nijedna država ili posebna grupa ljudi, već sam rat i nuklearno razaranje, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, politika proširenja nuklearnog arsenala Severne Koreje je usmerena isključivo na odbranu zemlje i regionalnog mira i stabilnosti.

Fotografije novih, manjih nuklearnih bojevih glava, nazvanih Hvasan-31, koje je objavila KCNA, izazvale su zabrinutost među stručnjacima, prenosi Rojters.

Profesor nuklearnog inženjerstva na Nacionalnom univeritetu u Seulu Kune J. Suh ocenio je da su nuklearne bojeve glave Severne Koreje verovatno poboljšane u odnosu na 2016. godinu.

- Imaju nešto moćnije na manjem prostoru... To je zabrinjavajuće - rekao je Suh.

Vanredni profesor sa američkog Instituta međunarodnih studija za neširenje nuklearnog oružja u Midlberiju Džordž Vilijam Herbert izjavio je da fotografije sugerišu da severokorejsko nuklearno oružje "ima poboljšanu veličinu, a verovatno i napredniji dizajn."

 

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA - Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ SE MALO NERVIRAO, ALI - USPEO! Novak preko američkog Srbina do drugog kola Rolan Garosa (FOTO)