NETANIJAHU SMENIO MINISTRA ODBRANE IZRAELA: Galant pozvao vladu da zaustavi donošenje zakona o promenama u pravosuđu

Tanjug

26. 03. 2023. u 20:39

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanijahu smenio je danas ministra odbrane Joava Galanta, saopštila je Netanijahuova kancelarija.

НЕТАНИЈАХУ СМЕНИО МИНИСТРА ОДБРАНЕ ИЗРАЕЛА: Галант позвао владу да заустави доношење закона о променама у правосуђу

Foto: Printskrin

Galant se nedavno izjasnio protiv Netanijahuovog spornog plana za reviziju izraelskog pravosudnog sistema, preneo je Rojters.

Galant je pozvao u subotu vladu da zaustavi donošenje zakona o promenama u pravosuđu, ocenjujući da ogorčeni spor u vezi sa tim merama predstavlja opasnost za zemlju.

Reforma pravosuđa, koju je predložio ministar pravde Jariv Levin, bila bi najradikalnija promena ikada u sistemu vlasti u Izraelu jer bi ograničila ovlašćenja Vrhovnog suda, omogućila bi vladi da bira sudije i okončala imenovanje pravnih savetnika u ministarstvima od strane državnog tužioca.

Netanijahu, kome se sudi za korupciju, tvrdi da bi njegov plan za reformu pravosuđa unapredio demokratiju. U Izraelu se već mesecima održavaju protesti građana protiv najavljene reforme.

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" NA ULICAMA PARIZA: Ponovo masovne demonstracije - francuska prestonica u haosu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!