KIM SPREMIO "CUNAMI DRON" Severna Koreja još jednom uteruje strah u kosti Zapadu

Novosti Onlajn

26. 03. 2023. u 18:37

ANALITIČARI na zapadu su zasad skeptični da oruđe predstavlja veliku novu pretnju, ali naglašavaju da test pokazuje posvećenost Severa povećanju nuklearnih pretnji.

КИМ СПРЕМИО ЦУНАМИ ДРОН Северна Кореја још једном утерује страх у кости Западу

Foto AP

Državna korejska centralna novinska agencija (KCNA) opisala je da je dron dizajniran da se "tajno infiltrira u operativne vode i napravi radioaktivni cunami velikih razmera kroz podvodnu eksploziju" - i da može biti raspoređen direktno sa obale ili odvučen brodovima.

KCNA je saopštila da Severna Koreja ovim odgovara na ovomesečne zajedničke vežbe SAD i Južne Koreje, koje smatra ogromnom provokacijom.

U izveštaju državnih medija opisana je tekuća "nuklearna kriza" zbog Vašingtonovih "namernih, upornih i provokativnih ratnih vežbi".

Ove nedelje, severnokorejska vlada je pokrenula veliku novu akciju regrutovanja, organizujući događaje širom zemlje, dok je sprovodila skoro svakodnevna probna lansiranja projektila - uključujući i test prošle nedelje koji je uključivao "lažnu nuklearnu bojevu glavu" kao upozorenje Seulu i Vašingtonu.

Državni mediji su opisali da su "studenti mladih sa univerziteta u različitim mestima, kao i učenici viših razreda srednjih škola iz cele zemlje" izrazili svoju odlučnost "da udruže snage u borbi".

U izveštaju KCNA se dodatno navodi spremnost građana da "nemilosrdno zbrišu ratne manijake" - u onome što je takođe očigledno propagandni blic i deo signalizacije usmeren na jug i zapad.

U isto vreme, Pjongjang očigledno nastoji da impresionira svoje neprijatelje i svet uvođenjem novog oružja visoke tehnologije.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ SE MALO NERVIRAO, ALI - USPEO! Novak preko američkog Srbina do drugog kola Rolan Garosa (FOTO)