TRI NEDELJE NAKON TRAGEDIJE: Grčka pokrenula železnički saobraćaj

Tanjug

22. 03. 2023. u 11:03

GRČKA je danas delimično pokrenula železnički saobraćaj u zemlji, tri nedelje nakon tragičnog sudara vozova u Tempiju kod Larise u kojem je poginulo 57 ljudi.

ТРИ НЕДЕЉЕ НАКОН ТРАГЕДИЈЕ: Грчка покренула железнички саобраћај

Foto: AP

Prvi jutarnji voz koji je danas izašao iz stanice krenuo je iz Atine prema gradu Inoj, a obnovljen je i železnički prevoz između Atine i Međunarodnog aerodroma, prenosi AP.

Uvedene su nove mere bezbednosti, kao što je obavezno usporavanje voza u oblastima gde postoji povećan rizik od sudara, a broj pripadnika osoblja u vozovima i na stanicama je povećan.

Železnički saobraćaj u Grčkoj će biti ponovo pokrenut u punom obimu 11. aprila, što podrazumeva i prevoz na trasi Atina-Solun, na kojoj je 28. februara došlo do teške nesreće.

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis je juče najavio da će se parlamentarni izbori u Grčkoj održati u maju, ali nije precizirao tačan datum.

Njegova vlada desnog centra se zbog tragičnog sudara suočava sa padom poverenja, a prema nekim istraživanjima javnog mnjenja, ima samo 3 odsto prednosti u odnosu na glavnog političkog rivala, levičarsku Sirizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VIDI KAKO SI MRŠAV, JEDI! Kako je Radmila pomogla Vojinu kad je krpio kraj s krajem: Bila je predivna žena