BRISEL DAJE 600 MILIONA EVRA: Cilj je jačanje bugarsko-turske granice

I.S.

22. 03. 2023. u 11:25

BRISEL će iz kase EU obezbediti 600 miliona evra za jačanje granice Bugarske sa Turskom. Ovo je danas objavio Petar Todorov, državni sekretar u bugarskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

БРИСЕЛ ДАЈЕ 600 МИЛИОНА ЕВРА: Циљ је јачање бугарско-турске границе

Foto "Tviter" Adria TV

Kako je Todorov istakao, šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen u utorak je obavestila vladu u Sofiji da je Komisija održala sastanak o novom strateškom pristupu sa ciljem zaštite spoljne granice EU i da je Bugarska prioritet, prenose bugarski mediji.

- Za jačanje i tehničku izgradnju naše granice biće izdvojeno više od 600 miliona evra - kazao je Todorov. - Tu imamo više od 110 kilometara tehnički neobezbeđene granice, a i na ostalih 200 kilometara takođe ima šta da se uradi.

Prema njegovim rečima, novac će biti potrošen na opremu, kamere, senzore i automobile. U prva tri meseca zabeležen je priliv migranata veći za 43 odsto nego lane, a kako se navodi, osobe uključene u ilegalnu trgovinu dolaze iz svih sredina i sfera života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TESLINE REČI KOJE PLAŠE: Kako će izgledati svet u 2100. godini - ograničenje potomstva, sterilizacija, higijena i zagađenost