AMERIČKI BOMBARDERI POLETELI PREMA RUSKOJ GRANICI Ministarstvo odbrane - Identifikovana dva cilja, u vazduh podignut SU-35! (VIDEO)

Novosti online

20. 03. 2023. u 21:18

CENTAR za kontrolu nacionalne odbrane Rusije saopštio je da su iznad Baltičkog mora otkrivena dva vazdušna cilja, koja su letela u pravcu ruske državne granice, navodi RIA Novosti.

АМЕРИЧКИ БОМБАРДЕРИ ПОЛЕТЕЛИ ПРЕМА РУСКОЈ ГРАНИЦИ Министарство одбране - Идентификована два циља, у ваздух подигнут СУ-35! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Ciljevi su klasifikovani kao dva strateška bombardera B-52H Ratnog vazduhoplovstva SAD.

-Radarski objekti snaga PVO Zapadnog vojnog okruga na dežurstvu iznad Baltičkog mora 20. marta otkrili su dva vazdušna cilja koja lete u pravcu Državne granice Ruske Federacije. Mete su klasifikovane kao dva strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-52H.

U cilju identifikacije i sprečavanja narušavanja državne granice Ruske Federacije, u vazduh je podignut lovac Su-35 iz sastava dežurnih snaga PVO Zapadnog vojnog okruga, čija je posada zauzela utvrđenu zonu dežurstva u vazduhu.

Nakon uklanjanja stranih vojnih aviona sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovac se vratio na svoj bazni aerodrom. Let ruskog lovca obavljen je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora. Kršenje državne granice Ruske Federacije nije dozvoljeno", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva objavljenog na Telegramu.

(Kurir.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024