PALESTINA SE UZDA U RUSIJU: Preko Moskve do samoopredeljenja i nezavisnosti

Đ.G.

18. 03. 2023. u 08:48

PALESTINCI vide Rusiju kao jednog od glavnih branilaca svoje želje za samoopredeljenjem i nezavisnošću, rekao je za RIA Novosti Musa Abu Marzuk, šef odeljenja za međunarodne odnose palestinskog pokreta Hamas, posle posete Moskvi i razgovora sa zamenikom za spoljne poslove Rusije ministraMihaila Bogdanova.

ПАЛЕСТИНА СЕ УЗДА У РУСИЈУ: Преко Москве до самоопредељења и независности

Foto: Tanjug/AP Photo

- Rusija je jedna od najvažnijih pristalica ostvarivanja prava palestinskog naroda na svoju budućnost, samoopredeljenje i nezavisnost - rekao je Abu Marzuk.

Prema njegovim rečima, ova poseta je drugačija od onih koje su joj prethodile, zbog promena koje se dešavaju u regionu i svetu, pošto je ruska vojna operacija u Ukrajini „unela krajnju konfuziju u svetu i u međunarodnom sistemu”. Prema rečima jednog od lidera Hamasa, za promene na bliskoistočnoj areni, Palestincima su potrebne i konsultacije, razmena informacija, stalno podsećanje na svoja prava, prenela je RIA.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE -  Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (FOTO/VIDEO)