DEVET GODINA OD RUSKOG PRISAJEDINJAVANJA KRIMA Aksjonov: "Ovo je simbol vraćanja ruskih teritorija i novog svetskog poretka" (VIDEO)

Novosti onlajn

18. 03. 2023. u 08:09

LIDERKrima Sergej Aksjonov ocenio je da je prisajedinjenje poluostrva Rusiji simbol vraćanja ruskih zamalja.

ДЕВЕТ ГОДИНА ОД РУСКОГ ПРИСАЈЕДИЊАВАЊА КРИМА Аксјонов: Ово је симбол враћања руских територија и новог светског поретка (ВИДЕО)

Foto: AP

- Prisajedinjenje Krima Rusiji , simbol rađanja novog svetskog poretka zasnovanog na pravednosti i uzajamnom poštovanju - napisao je Aksjonov na Telegram kanalu.

Krim i Sevastopolj danas obeležavaju devetogodišnjicu ulaska u sastav Rusije nakon referenduma održanog 16. marta 2014. godine.

Predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov istakao je da su stanovnici Krima pre devet godina postali tvorci istorije.

- Izbor koji smo načinili u proleće 2014. godine nismo napravili samo zbog sebe. Izabrali smo Rusiju za našu decu, unuke, praunuke - naveo je Konstantinov i dodao da su se pred republikom za to vreme otvorile široke perspektive za dalji razvoj.

Gubernator Sevastopolja Mihail Razvozžajev je rekao da ujedinjenje Krima i Sevastopolja sa Rusijom jedinstven slučaj ponovnog uspostavljanja pravde.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere