ZAHAROVA O NALOGU ZA HAPŠENJE PUTINA: Odluke Haškog suda za Rusiju su ništavne

Novosti online

17. 03. 2023. u 17:40

PRETPRETRESNO veće Međunarodnog krivičnog suda u Hagu, čiju nadležnost Rusija ne priznaje, izdalo je naloge za „hapšenje” predsednika Rusije Vladimira Putina i dečjeg ombudsmana Marije Lavov-Belove, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu organizacije.

ЗАХАРОВА О НАЛОГУ ЗА ХАПШЕЊЕ ПУТИНА: Одлуке Хашког суда за Русију су ништавне

FOTO: AP/Tanjug

- Danas, 17. marta 2023. godine, pretpretresno veće II Međunarodnog krivičnog suda izdalo je nalog za hapšenje dva lica u kontekstu situacije u Ukrajini: Vladimira Vladimiroviča Putina i Marije Aleksejevne Lavov-Belove - navodi se u saopštenju.

Kako je objašnjeno, odluka je povezana sa navodnim „ilegalnim izvođenjem dece“ iz Ukrajine.

Zaharova: Odluke Međunarodnog suda za Rusiju su ništavne

Sve odluke Međunarodnog krivičnog suda za Rusiju su ništavne ni iz pravnog ugla, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Sve odluke Međunarodnog krivičnog suda o kojekakvom hapšenju nemaju nikakvo pravnnu težinu za Rusiju - istakla je ona.

Prethodno se oglasio i portparol Kremlja Dmitrij Peskov koji je rekao da Rusija ne priznaje Međunarodni krivični sud i njegovu nadležnost.

Kako je istakao, dugi niz godina ni međunarodni pravosudni organi, čak ni oni koje Rusija priznaje, ni drugi članovi međunarodne zajednice nisu obratili pažnju na uništavanje civilne infrastrukture i ubistva civila od strane ukrajinskih neonacista u Donbasu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE: Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024