ZELENSKI PORUČUJE: Svi ruski osvajači biće odgovorni za svaki oduzet ukrajinski život

P. Z. S. / telegram Vladimir Zelenski

17. 03. 2023. u 00:16

PREMA rečima predsednika, sav pravni posao za to će biti obavljen i biće mobilisani svi partneri koji su za to potrebni.

ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧУЈЕ: Сви руски освајачи биће одговорни за сваки одузет украјински живот

Foto AP

-Doći će dan kada će se osnovati sud koji će doneti pravdu našem narodu. Tribunal koji će ovog agresora kazniti na isti način kao što su kažnjeni agresori iz prošlosti.

Doći će dan kada će svi počinioci ratnih zločina nad Ukrajincima biti izvedeni pred lice pravde u salama Međunarodnog krivičnog suda i nacionalnih sudova.

Uradićemo sve pravne poslove. Mobilisaćemo sve partnere koji su za to neophodni. Ovo se već radi. Svakim danom približavamo pravdu Ukrajini. Radimo za ovo svaki dan.

Generalni tužilac i njegova kancelarija, ukrajinski organi za sprovođenje zakona, specijalne službe, vlada, diplomate, moja kancelarija.

Rašizam neće moći da ostane nekažnjeno zlo. Biće kazne. Večna pamjat celom našem narodu, svim odraslima i deci čije je živote oduzeo ruski teror!

Slava svakome ko se sada bori za Ukrajinu!

Zahvalan sam svima koji približavaju odgovornost za zlu državu!

Cela Ukrajina će biti slobodna.

Slava Ukrajini!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)