DEVOJČICE (12) PRIZNALE DA SU UBILE DRUGARICU: Motiv ubistva - osveta

I. Stanojević

15. 03. 2023. u 13:39

DVE devojčice od 12 i 13 godina ubile su, u Nemačkoj, Luiz, svoju drugaricu staru 12 godina i priznale ubistvo! Leš žrtve je, kako je saopštila policija, pronađen u nedelju u blizini kuće u kojoj je devojčica stanovala u gradu Frojdenbergu, gradiću na zapadu zemlje.

ДЕВОЈЧИЦЕ (12) ПРИЗНАЛЕ ДА СУ УБИЛЕ ДРУГАРИЦУ: Мотив убиства - освета

Foto: AP

Motiv umorstva je, pretpostavljaju nadležni istražni organi u Koblencu, osveta. Navodno je ubijena devojčica vređala drugarice i to u prisustvu drugih prijatelja.

Nije jasno, piše nemački magazin "Fokus", da li je ubistvo počinjeno u afektu ili je unapred isplanirano.

Nema, međutim, sumnje da je pobuda bila ogromna mržnja, koju počinioci nisu mogli da sakriju, budući da je Luiz pretrpela višestruke i žestoke ubode. Sirota devojčica preminula je od silnog gubitka krvi.

Foto: AP

Nemačka policija ističe da počinioci, iako je reč o surovom ubistvu, moraju da budu zaštićeni od javne osude, barem za sada jer je reč o maloletnicama koje, zbog toga, ne podležu krivičnoj odgovornosti. Po rečima tužioca Marija Manvajlera, one su u centru za brigu o mladima. One u prvom pokušaju nisu dale istinite izjave, nego su ispričale verziju koju su same "utanačile". Tek u drugom ispitivanju, policija je uspela da od njih izvuče istinite informacije.

Luizini roditelji prijavili su policiji nestanak ćerke, pošto se nije vratila kući u subotu uveče, posle posete drugarici, a nije se javljala na mobilni telefon.

U gradiću vlada jeziva atmosfera, iako mnogi nisu poznavali žrtvu, ali jesu njenu majku, koja je radila kao vaspitač u vrtiću, pa su brojni roditelji o čijoj je deci brinula stajali u redu da izjave saučešće i upale sveću pred domom žrtve. Starija Luizina sestra (14) ide u istu školu pa gotovo da nema učenika koji nije poznavao bar jednu od sestara. Muk i tišina u svim učionicama, đaci su u šoku.

Foto: AP

Cela Nemačka razmišlja o činjenici da ubice postaju sve mlađi i mlađi ljudi, koji nisu došli ni do tinejdžerskog doba. A motivi su sve bizarniji. I najmanja svađa, nepodudarnost mišljenja danas može da dovede do tragedije i ugasi mladi život, dete, koje još čestito nije ni počelo da živi. Javnost u zemlji čeka da se oglase psiholozi, pedagozi, ali i državni organi koji bi, smatra se, morali da preduzmu nešto i u zakonodavnoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024