MLADI AMERIKANCI NEĆE U VOJSKU: Najveći problem u vazduhoplovstvu

Novosti online

12. 03. 2023. u 19:16

AMERIČKI komandant zadužen za regrutovanje vazduhoplovnih snaga Ed Tomas istakao je da ta grana službe nije dovoljno popularna među mladima u Sjedinjenim Državama.

МЛАДИ АМЕРИКАНЦИ НЕЋЕ У ВОЈСКУ: Највећи проблем у ваздухопловству

Foto Tanjug/AP

Prema proceni Ratnog vazduhoplovstva SAD, ove godine se očekuje pad u regrutaciji od 10 odsto, a Tomas je naveo da pripadnici generacije "Zed" nisu patriotski nastrojeni.

Služba za regrutovanje jedva je ispunila svoj cilj za 2022. godinu kada je reč o aktivnim pripadnicima vazduhoplovnih snaga. Međutim, nije primljen dovoljan broj novih rezervista i pripadnika garde, pošto ih je primljeno oko 2.000 manje u odnosu na planirani broj, prenosi "Foks njuz".

 - Oni, takođe, imaju manje poverenja u vladu. Međutim, ova generacija mladih ljudi i dalje želi da ima svrhu, žele da naprave razliku, da urade nešto što smatraju zaista važnim i smislenim - naveo je američki komandant.

On je istakao da mora da se uradi bolji posao na povezivanju sa mladima jer, kako je rekao, nedovoljan broj pripadnika generacije "Zed" oseća povezanost tu povezanost.

Inače, pod terminom generacija "Zed" misli se na osobe rođene između sredine devedesetih i ranih 2010-ih. 

Istraživanja Pentagona pokazuju da je samo 23 odsto američke omladine sposobno da služi, piše "Militeri". 

Kao rezultat toga, američko vazduhoplovstvo sprovodi reforme u nadi da će ojačati svoje redove, kao što je dozvoljavanje tetovaža na vratu i šakama, i davanje mogućnosti visoko kvalifikovanim kandidatima koji su pozitivni na THC (komponenta koja se nalazi u marihuani) da se ponovo testiraju i pridruže, piše "Foks njuz".

(RT)

BONUS VIDEO:

RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA: Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri