RAT u Ukrajini danas je ušao u 382. dan. I dalje traju žestoke borbe u Bahmutu. Komandant ukrajinskih kopnenih snaga general Aleksandar Sirski rekao je da odbrana tog grada pomaže Kijevu da dobije na vremenu, kako bi prikupili rezerve pred početak prolećne kontraofanzive.

Bonaparta

12.03.2023. 10:35

Neću da komentarišem druge stvari sem navodnih ruskoh gubitaka u živoj sili i tehnici. Najbolji dokaz za laži tvrdnja da su izgubili 304 aviona, a u svakom izveštaju se žale kako nemaju adekvatnu PVO da se brane, pa pitam čime su to oborili!? Drugo Rusi 90% napada izvode van dometa PVO I najveći deo napada čine helikopterima. Tako da Kuleba nešto priča smatrajte prvoklasnim lažima.

walter pravicek

12.03.2023. 10:50

Ovaj Kuleba je postao glumac komedijant!Prvo traži,da Zelenski bude imenovan za Oskara-PA KAKVO SAFDA ON TO ULOGU GLUMI?-onda da se ukopavaju,kao,da je ministar vanjskih poslova za inspekciju bio poslat u Dombas,pa,da se Ukrajinski piloti uvežbavaju na Američkim avionima,te naposledku,da če Bahmut odbraniti.I ZA PROLEČNU OFANZIVU PRIPREMITI HORDE NOVAKA,KOJI NI PUŠKO NE POZNAVAJU!!E NEČETE!IDU RUSKE UDRUŽENE SNAGE DO DNJEPRA.TAMO ČE BITI GRANICA.KULEBA U BEGSTVU ILI U ZATVORU A I OSTALI GLUMCI.

Milovan

12.03.2023. 11:47

Ruska vojska je super. Ali oficiri kao i Srpski su izdajnici. Pa da trgovac komanduje takvom vojskom,vec bi osvojio pola Ukraine. Sto prave oruzje koje ne upotrebljavaju. Jedino Vangerovci nesto rade,a regularne snage su popusena lula. Bruka od vojske.

Pitam Za Drugara

12.03.2023. 12:27

Zemlja pre rata sa jednim od najnižih BDP belezi pad istog od preko 30% i pritom samo na vojni budžet u Februaru samo trosi milijarde i povećava budžet za vojne rashode. Za Dz? Aha ali malo sutra. U kakvim mi vremenima zivimo pa to je uvreda za inteligenciju....

Ivan Zgrozeni

12.03.2023. 12:47

Srpski Institut za proucavanje instituta za vodjenje rata tvrdi da americki institut daje misljenja koja se baziraju na lepim nadama (wishful thinking) iliti "sto je babi milo to joj se i snilo".

Deda

12.03.2023. 13:50

Ni moja baba ne bi poverovala u prolećnu kontraofanzivu, koja je toliko tajna da se svakodnevno najavljuje sa svih strana. Ma 'ajte, molim vas!

Lemmy

12.03.2023. 13:54

Rusi izgleda ne mogu klasičnim ratovanjem mnogo učiniti i trpe velike gubitke u ljudstvu . Zašto se to dozvoljava i ako imaju neko sofisticirano naoružanje zašto ga ne koriste? Svi vi koji se naslađujete sa ruskim tobožnjim uspjesima ste sirovine. Odite tamo i pomozite im,a ne pametovati iz svojih fotelja.

gradjanin

12.03.2023. 14:45

Po procenama zapadnih ratnika i ukro heroja Rusi dnevno gube od 500 do 2000 ljudi sto nije bio slucaj ni u Sparti gde su ubijali na milione...lazima nikad kraja, a nisu ni svesni da su izgubili svo obuceno vojno osoblje, najbolje ljude...lazi im donose jos vecu patnju...skoro 200 hiljada ubijenih ruskih vojnika???...sto znaci da su Rusi izgubili pola angazovanog ljudstva...smanjite ribu malo..ajde...procitajte malo izvestaje pametnih obavestajnih sluzbi...kao Izraelce, Kineze..pa vidite stvarno stanje...svaki dan obarati po nekoliko aviona automatskim puskama i slamkom u ustima...preko 3500 tenkova????....veoma mi je zao i jednih i drugih...Ukrajinci nisu ni svesni da im drzava prakticno ne postoji...drzava ce izgubiti musko sposobno stanovnistvo, privreda ne postoji, infrastruktura unistena..oni govore o nekim milijardama za vojni budzet????...imate jos malo vremena...probudite seeeee....