DOGOVOR JE PAO? Švedska, Finska i Turska se dogovorile o daljim razgovorima za članstvo u NATO

Tanjug

09. 03. 2023. u 17:45

GLAVNI švedski pregovarač u procesu pristupanja u NATO Oskar Stenstrem rekao je da je Turska potvrdila da su Švedska i Finska preduzele konkretne korake da izađu u susret zahtevima Ankare oko ispunjenja uslova za ulazak u Alijansu i da će te tri države ponovo održati sastanke.

ДОГОВОР ЈЕ ПАО? Шведска, Финска и Турска се договориле о даљим разговорима за чланство у НАТО

FOTO: AP/Tanjug

- Videli smo da je Turska prepoznala da su Švedska i Finska preduzele konkretne korake u ovom sporazumu, što je dobar znak - rekao je Stenstrem na konferenciji za novinare u sedištu NATO, preneo je Rojters.

On je istakao da će tri zemlje održati nove sastanke, ali nije precizirao datum.

Turska se dosad protivila ulasku nordijskih zemalja u NATO.

Švedska i Finska su se prošle godine prijavile za članstvo u NATO zbog povećane brige za bezbednost nakon što je Rusija napala Ukrajinu, ali su naišle na prepreku u vidu Turske, koja kaže da je Stokholm bio utočište članovima terorističkih grupa.

Ankara je nedavno nagovestila da bi mogla da odobri samo ulazak Finske u NATO.

 

BONUS VIDEO:

PRITISNULI DUGME ZA SAMOUNIŠTENjE: Japanci prekinuli let rakete sa važnim satelitom zbog kvara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi