ZAPAD RADI KAKO NJIMA PAŠE: Zaharova - A možda je delfin sa Krima uništio ruske gasovode

Novosti online

08. 03. 2023. u 12:45

SAD i Velika Britanija koriste taktiku kontrolisanog curenja informacija oko eksplozija na gasovodima "Severni tok" i kreiraju agendu koja im je potrebna, napisala je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

ЗАПАД РАДИ КАКО ЊИМА ПАШЕ: Захарова - А можда је делфин са Крима уништио руске гасоводе

Foto: Tanjug/Alexander Demyanchuk/TASS Host Photo Agency Pool via AP

- Vašington i London idu dobro utabanim putem korišćenja kontrolisanog curenja podataka u ovom slučaju, formirajući dnevni red koji im je potreban. To je bio slučaj oko Solzberija i Ejmsberija, Navaljnog sa Novičokom, itd. Ali, sigurna sam, istina će pobediti - naglasila je diplomata.

Ona se našalila da bi u svojim izmišljenim verzijama uzroka incidenta Zapad mogao da otkrije da je gasovod uništio delfin koji je pobegao sa Krima u Ukrajinu.

- A jedini dokaz koji ukazuje na umešanost Anglosaksonaca u teroristički napad biće prihvaćena ruta koju je (bivša britanska premijerka) Liz Tras iznela, a koju je sisar koristio, jureći od jedne do druge obale Crnog mora kroz Baltik - dodala je sa ironijom Zaharova.

Ranije je „Njujork tajms“, pozivajući se na izvore u američkoj administraciji, saopštio da su američki zvaničnici saopštili da nisu pronađeni nikakvi dokazi navodne umešanosti ruskih vlasti u napade na gasovode „Severni tok“, te da novi obaveštajni podaci daju osnova da se pretpostavi da neka proukrajinska grupa stoji iza napada na gasovode.

Nemački list „Cajt“ saopštio je da su nemački istražitelji identifikovali brod sa kojeg je izvršena diverzija na gasovodima „Severni tok“, te da tragovi vode ka kompaniji u vlasništvu Ukrajinaca.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: PRITISNULI DUGME ZA SAMOUNIŠTENjE: Japanci prekinuli let rakete sa važnim satelitom zbog kvara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna