" NEUSPEŠAN ATENTAT SAMO POKAZUJE KRIMINALNU PRIRODU KIJEVA" Zaharova - Sigurna sam da ih je Zapad podržao

Novosti Onlajn

06. 03. 2023. u 18:14

NEUSPELI atentat na osnivača televizije „Cargrad“ Konstantina Malofejeva predstavlja još jedan primer duboko kriminalne prirode kijevskog režima koji ne preza od terorističkih metoda, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 НЕУСПЕШАН АТЕНТАТ САМО ПОКАЗУЈЕ КРИМИНАЛНУ ПРИРОДУ КИЈЕВА Захарова - Сигурна сам да их је Запад подржао

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Neuspeli pokušaj ubistva Konstantina Malofejeva je još jedan primer duboko zločinačke prirode kijevskog režima, koji ne preza od otvoreno terorističkih metoda u suzbijanju različitog mišljenja, dodajući ga na dugačku listu svojih gnusnih zločina nad civilnim predstavnicima medijske sfere - navodi se u saopštenju Zaharove na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se ističe da „osim direktne umešanosti ukrajinskih vlasti u planiranje i vršenje brojnih zločina, treba posebno istaći svesnu neaktivnost relevantnih međunarodnih struktura za ljudska prava, čije tvrdoglavo ignorisanje svih zločina režima Vladimira Zelenskog, (ukrajinski predsednik) shvata kao kart blanš za nastavak ove prakse“.

- Takođe ne sumnjamo da se takve akcije sprovode uz prećutnu saglasnost, ako ne i uz podsticanje njegovih zapadnih pokrovitelja - zaključila je ona.

Ranije je Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije saopštila da je sprečila atentat ukrajinskih specijalnih službi na predsednika saveta direktora ruske televizije „Cargrad“ i milijardera Konstantina Malofejeva.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!