KAZNA JE NEIZBEŽNA: Zaharova najavila novi potez Rusije

Novosti onlajn

27. 02. 2023. u 19:18

RUSIJA će odgovoriti na sankcije Sjedinjenih Američkih Država i Kanade i koriste iskustvo Zapada, navodi se u komentaru portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove.

КАЗНА ЈЕ НЕИЗБЕЖНА: Захарова најавила нови потез Русије

Foto: Jutjub/Ruptly/Depositphotos

- Mi pripremamo odgovor, kreativno primenjujući akumulirano iskustvo za fokusiraniji uticaj na Vašington i Otavu koja mu ugađa. U uslovima kada Zapad, na čelu sa SAD, deluje krajnje agresivno, ne stideći se sredstava koje primenjuje. Ruske kontra-sankcije će se i dalje uvoditi na osnovu principa strogog reciprociteta i neizbežne kazne - podvukla je ona.

Prema njenim rečima, zapadne sankcije su usmerene na podrivanje industrijskog i finansijskog potencijala Rusije, kao i isključivanje zemlje iz svetskih ekonomskih veza.

- Ti pokušaji se poklapaju sa godišnjicom početka specijalne vojne operacije i oni su neperspektivni i nepromišljeni kao i čarolije na Zapadu o „strateškom porazu Moskve“ - navela je Zaharova.

Ona je podvukla da kanadski premijer Džastin Trudo nije hteo da stavi na sankcioni spisak zvezdu sovjetskog hokeja Vladislava Tretjakova, kao i sovjetske kosmonaute Valentinu Tereškovu i Svetlanu Savicku.

SAD su prošle nedelje uvele nove sankcije protiv više od 100 fizičkih lica i kompanija iz Rusije, a Kanada je uvela sankcije protiv 129 fizičkih lica i 63 organizacije.

Nakon početka specijalne ruske operacije Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Broj sankcija je nekoliko desetina hiljada, iako SAD i Evropa priznaju da negativan uticaj nije bio toliko značajan.

Kako je ranije naveo ruski predsednik Vladimir Putin politika obuzdavanja i slabljenja Rusije je dugoročna strategija Zapada, a njen osnovni cilj je pogoršanje života miliona ljudi. On je dodao da Moskva mirno prolazi kroz taj stalni pritisak, a inicijatori sankcija kažnjavaju sami sebe.

BONUS VIDEO: VATRA SA "ADMIRALA GORŠKOVA" - Ruska fregata ispaljuje projektile tokom vežbi u Indijskom okeanu

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)