"LOŠA IM JE PREDSTAVA" Za mir je potrebna volja Zapada, ali će oni ipak gurati Ukrajinu do kraja

Novosti Onlajn

22. 02. 2023. u 16:07

POSETA predsednika SAD Džozefa Bajdena Ukrajini predstavljala je „lošu predstavu provincijskog teatra“, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЛОША ИМ ЈЕ ПРЕДСТАВА За мир је потребна воља Запада, али ће они ипак гурати Украјину до краја

Foto: Profimedia/Ilustracija

- I kriminolozi i psiholozi govore slične stvari: zločinca uvek nešto vuče na mesto zločina. Poseta američkog lidera bila je utvrđena dramaturgijom. Bela kuća se potrudila da pokaže svetu svoju veru u uspeh režima Zelenskog, nameru da mu pomaže do pobedničkog kraja. U stvarnosti je sve podsećalo na lošu predstavu provincijskog teatra, osuđenog na neuspeh, kako bi se, očigledno, pridodalo malo dramatizma. Za taj trenutak su uključili čak i sirenu za vazdušnu opasnost - rekla je Zaharova na konferenciji za novinare u sredu.

Ona je, takođe, istakla da je za mir u ukrajinskom sukobu neophodna politička volja Zapada i Kijeva, ali da je Moskva za sada ne vidi.

- Za što skoriji mir potrebna je politička volja Zapada, ako neko to još nije shvatio, i njegovih kijevskih štićenika. A mi to ne vidimo - rekla je Zaharova.

Predsednik SAD Džozef Bajden je u ponedeljak nenajavljeno posetio Kijev. Suprotno ustaljenoj praksi, američka administracija nije informisala javnost o toj poseti, a predstavnici Bele kuće su u više navrata negirali da predsednik ima planove da ide u Ukrajinu.

U ponedeljak su SAD objavile novi paket pomoći Kijevu u vrednosti od 460 miliona dolara.

BONUS VIDEO: VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?