NOVI LIDER OPOZICIONE PARTIJE PD U ITALIJI: Eli Šlain izabrana uz Soroševu podršku

M. Ostojić - Stalni dopisnik iz Rima

01. 03. 2023. u 23:09

Eli Šlain novi generalni sekretar najveće italijanske opozicione stranke Demokratske partije (PD) prva je žena u istoriji na tom mestu i izabrana je uz podršku "profete" milijardera Džordža Soroša koji je već 2014. uvrstio među evropske poslanike za svoju fondaciju "Otvoreno Društvo".

НОВИ ЛИДЕР ОПОЗИЦИОНЕ ПАРТИЈЕ ПД У ИТАЛИЈИ: Ели Шлаин изабрана уз  Сорошеву подршку

Foto: Arhiva Novosti


Veliki broj italijanskih agencija i medija otvorio je ovu temu i priču o putu  kako se stiglo do vrha i pobede u izborima novog lidera, a započeo ju je evropski poslanik Partije "Italijanska braća" Karlo Fidanca kako bi razbio uverenje o "izneneđujućem izboru Šlajnove" s obzirom da je, kao nepobedivi kandidat na tom mestu, slovio predsednik Regiona Emilija Romanja Srefano Bonaćini, dugogodišnji član PD.

Saznaje se da novi lider PD nije ni bila njen član, upisala se samo u poslednjm trenutku i da je podržana od osoba kako iz "starog aparata tako i zajednice LĐBT", da je njen program "jednostavno radikalan: militantni antifašista, ideolog ambijentalizma, imigracije, deklarisana gej i feminista...". I sve to uz podršku Džordža Soroša.

Nije još ni zauzela stolicu u sedište PD a već je napala premijera Đorđu Meloni "da će biti veliki problem za nju, organozivaćemo opoziciju za odbranu siromašnih, protiv Vlade, bićemo odbrana javnih škola, bićemo na barikadama u svakom kresanju sredstava protiv zdravstva". Rečju, Šlajn već daje lekciju politici desnog centra i partiji Italijanska braća napadajući Melonijevu.

Razni politički posmatrači ocenjuju da je nakon pobede desnice u Italiji trebalo neophodno povesti PD u jednu poziciju čisto "sorošijansku", stvar do koje se stiglo, podvlače, sa efektima koji su lako zamislivi za metamorfozu Demokratske partije, glasajući i pet puta na različitim glasačkim mestima, jer se plaćalo 2 evra a bez ikakve glasačke knjižice.

To je pokazao i jedan video snimak, uradio čovek sa imenom i prezimenom namerno da bi pokazao kako se moglo glasati za izbore novog lidera PD na različitim glasačkim mestima bez ikakve kontrole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)