DŽONSON "MERKA" FOTELJU ŠEFA NATO ALIJANSE? "Sebe vidim kao kandidata, ovo je dobra pozicija"

Novosti Onlajn

24. 02. 2023. u 07:42

JENS Stoltenberg najavljuje svoje planove da se povuče, a bivši britanski premijer Boris Džonson zainteresovan je da se prijavi za mesto generalnog sekretara NATO-a.

ЏОНСОН МЕРКА ФОТЕЉУ ШЕФА НАТО АЛИЈАНСЕ? Себе видим као кандидата, ово је добра позиција

Foto printskrin Youtube 10 Downing Street

U intervjuu za Gardijan danas, u četvrtak, 23. februara, bivši britanski premijer Boris Džonson rekao je da je zainteresovan da se prijavi za mesto generalnog sekretara NATO-a.

- Sebe vidim kao kandidata. Ovo je veoma dobra pozicija, važna. NATO je sada jači nego ikad - rekao je Džonson. Prema rečima bivšeg premijera, Ukrajina će u budućnosti ući u NATO.

Takođe, u intervjuu za Skaj njuz, političar je pozvao Britaniju da „probije led“ i pošalje borbene avione koje Kijev traži u Ukrajinu.

Ranije je nemačka agencija DPA javila da aktuelni generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ne planira da produži svoj mandat. Na toj funkciji je skoro devet godina i već tri puta je produžavao ovlašćenja.

Boris Džonson je podneo ostavku na funkciju premijera Velike Britanije u julu prošle godine usled niza skandala koji su uključivali njegovu zabavu usred pandemije koronavirusa i drugih.

(euroweeklynews)

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO ŽENE - Vidite kako su sestrice štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!