ČUDO U TURSKOJ: Jedanaest dana bio zarobljen u ruševinama, dočekao ga zagrljaj tek rođene ćerke (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 02. 2023. u 07:15

JOŠ jedna lepa vest stiže nam iz Turske. Mustafa Avci, koji je 11 dana proveo pod ruševinama, u bolničkom krevetu je prvu put zagrlio svoju tek rođenu bebu.

ЧУДО У ТУРСКОЈ: Једанаест дана био заробљен у рушевинама, дочекао га загрљај тек рођене ћерке (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia

On je ispod ruševina bio zarobljen sa još jednim muškarcem, ali je policija na sreću uspela da ih izvuče.

On je odmah prevezen u bolnicu, a u petak je konačno upoznao svoju ćerkicu. Na fotografijama koje su obišle svet vidi se kako otac iako prikačen na aparate i vidno iscrpljen, ipak skuplja snage i ljubi i grli svoju mezimicu koju prvi put vidi.

Snimak njegovog spasavanja takođe je postao viralan, a mnogima je pažnju privukla činjenica da je odmah nakon izvlačenja od spasilaca tražio telefon kako bi se čuo sa rođakom.

Foto: Profimedia

- Fahri, kako si, kako si, brate? Ja sam dobro, mislim da me vode u bolnicu. Nisam povređen. Šta rade moji roditelji, da li su svi spaseni - pitao je Mustafa rođaka.

On mu je odgovorio da su svi dobro i da ga čekaju.

Nakon toga na snimku se vidi kako Mustafa ljubi ruku svojih spasilaca i zahvaljuje im se.

- Neka te Bog blagoslovi hiljadu puta, brate. neka vam Bog uvek pomogne u nevolji - rekao je Mustafa tada.

Podsetimo, broj poginulih u zemljotresima u Turskoj i Siriji porastao je danas na 44.708 pošto je u Turskoj zabeleženo više od 41.000 stradalih.

Kako pokazuju najnoviji podaci turske Agencije za upravljanje katastrofama (AFAD), 41.020 osoba je poginulo u zemljotresima u Turskoj.

Direktor AFAD-a Junus Sezer ranije danas je novinarima u Ankari rekao da su okončane akcije potrage i spasavanja u devet od 11 turskih pokrajina.

On je dodao da se spasilačke operacije nastavljaju u Kahramanmarašu, gde je bio epicentar zemljotresa, i Hataju, jednoj od najteže pogođenih pokrajina.

Američka agencija AP navodi da nema naznaka da će još neko biti spasen iz ruševina otkako su tri člana jedne porodice, majka, otac i 12-godišnji dečak, izvučeni iz urušene grade u Hataju u subotu ujutru. Dečak je kasnije preminuo.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: TO MOGU SAMO ŽENE - Vidite kako su sestre štitile inkubatore dok je zemljotres razarao Tursku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za