"NISAM ZNALA DA NULANDOVA DODELJUJE NOBELA": SAD bi da iskoriste Izrael da se okonča rat, Zaharova žustro odbrusila

Novosti Onlajn

17. 02. 2023. u 09:21

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu zamenice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da će izraelskom premijeru dati Nobelovu nagradu ako ubedi ruskog predsednika da povuče vojsku iz Ukrajine. Nisam znala da odluke za Nobelov komitet donosi Viktorija Nuland, rekla je Zaharova.

НИСАМ ЗНАЛА ДА НУЛАНДОВА ДОДЕЉУЈЕ НОБЕЛА: САД би да искористе Израел да се оконча рат, Захарова жустро одбрусила

Foto: EPA

Podsetimo, zamenica američkog državnog sekretara obećala je Nobelovu nagradu za mir izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu ukoliko uveri ruskog predsednika da povuče vojsku iz Ukrajine.

- Ako Netanjahu može da izvuče Putina iz Ukrajine, daću mu Nobelovu nagradu - rekla je ona na događaju u analitičkom centru Karnegi.

Izraelci, koji se drže po strani u odnosu prema antiruskoj koaliciji, i dalje misle da imaju posebne odnose sa Rusijom, dodala je ona.

- A mi kažemo: Samo napred, iskoristite ih kako bi se okončao taj užasni, surovi rat - zaključila je Nulandova.

Zaharova je uzvratila:

- Viktorija, možda bolje za rešavanje bliskoistočnog pitanja i punopravno postojanje palestinske države. Ili je to sasvim nerealistično? Možda to proleće tako utiče na administraciju Bele kuće? Uzgred, nisam znala da Nulandova donosi odluke na Nobelov komitet - napisala je Zaharova na Telegramu.

BONUS VIDEO:VEŽBE U RATNIM USLOVIMA - Posade ruskih tenkova T-80BVM vežbaju gađanje

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!