POGLEDAJTE - JURIŠ ALIGATORA Ka-52: Uništeno komando mesto i oklopna vozila (VIDEO)

P. Z. S. / tvzvezda.ru

13. 02. 2023. u 18:25

MINISTARSTVO odbrane Rusije prikazalo je snimak rada posada jurišnih helikoptera Ka-52 Aligator na uništavanju uporišta i oklopnih vozila ukrajinskih militanata.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ЈУРИШ АЛИГАТОРА Ка-52: Уништено командо место и оклопна возила (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Tokom izvođenja naleta, piloti su lansirali rakete na otkrivene neprijateljske utvrđene tačke. Usled napada uništeno je komandno mesto i oklopna vozila nacionalista.


Nakon uspešno obavljenog zadatka, posade helikoptera su se zahvalile ruskoj deci koja pišu pisma sa rečima podrške vojnicima. Komandant posade Ka-52 Dmitrij je primetio da ova podrška zaista pomaže u teškom radu pilota.

-Posebno želim da se zahvalim devojci Liliji iz Saratovske oblasti, koja je poslala pismo krajem prošle godine. Bilo je veoma toplo. I u svom pismu je tražila da joj odgovorimo. Baš smo hteli da joj odgovorimo, ali u pismu nije bilo povratne adrese. Stoga se sada ukazala ova prilika - hvala vam na lepim rečima, hvala vašim roditeljima, vi ste veoma dobra i ljubazna devojka, podelio je on.

Vojna avijacija u zoni NVO obavlja poslove pratnje kolona, uništavanja oklopnih vozila, dopremanja trupa, vojnog tereta, vazdušne podrške jedinicama koje izvršavaju zadatke u okviru specijalne operacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja