ZELENSKI SVE VIŠE SATERAN U ĆOŠAK: Rusi probijaju front, Ukrajinci neće imati gde

Tanjug

05. 02. 2023. u 08:46

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski je izjavio da je situacija duž linije konfrontacije na istoku Ukrajine postala ozbiljnija, jer je Rusija uvela dodatne trupe u borbene aktivnosti.

ЗЕЛЕНСКИ СВЕ ВИШЕ САТЕРАН У ЋОШАК: Руси пробијају фронт, Украјинци неће имати где

Foto: EPA

Ruske snage opkoljavaju Bahmut, gde se vode borbe za kontrolu nad gradom i ključnim saobraćajnicama za snabdevanja ukrajinskih snaga, preneo je Rojters.

Ruske trupe pokušavaju i da zauzmu rudnik uglja nadomak grada Vuhledara, udaljenog oko 120 kilometara jugozapadno od Bahmuta, takođe u Donjeckoj oblasti.

- Često sam ranije morao da kažem da je situacija na frontu teška i da postaje sve teža. Sada je ponovo došao taj trenutak. Osvajač angažuje sve više svojih trupa za razbijanje naše odbrane. Veoma teško je u Bahmutu, Vuledaru, Limanu i na drugim pravcima - rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju.

Predsednik Ukrajine je nešto ranije doneo odluku da se oduzme ukrajinsko državljanstvo nekolicini bivših uticajnih političara koji imaju dvojno ukrajinsko-rusko državljanstvo, u pokušaju da "očisti" zemlju od proruskog uticaja.

- Potpisao sam relevantne dokumente kako bi se napravio još jedan korak kojim štitimo i čistimo našu državu od onih na strani agresora - rekao je Zelenski tokom svog noćnog video obraćanja ne navodeći imena onih kojima je oduzeto državljanstvo.

Kako prenose ukrajinski državni mediji, na toj listi se nalazi nekoliko visoko rangiranih političara iz kabineta bivšeg predsednika Ukrajine Viktora Janukoviča, proruskog predsednika na čelu države u periodu od 2010. do 2014. godine kada je smenjen.

BONUS VIDEO: RUSKI TENKOVI U MARINIKI - Snimci Narodne milicije DNR

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

MNOGI NE ZNAJU: Ivanin otac poznat je javnosti, a pre glume zajedno sa njim se bavila neobičnim zanimanjem