ROGOZIN TVRDI DA JE ZAPAD POKUŠAO DA GA UBIJE: Vraća se u Donbas i preti - "Znamo ko je gađao i pratimo ih"

Novosti online

23. 01. 2023. u 09:26

BIVŠI direktor "Roskosmosa" i rukovodilac specijalnog odreda vojnih savetnika "Carski vukovi" Dmitrij Rogozin je izjavio za Sputnjik da su zapadne specijalne službe odgovorne za granatiranje hotela u Donjecku u kome je on boravio sa grupom vojnih savetnika.

РОГОЗИН ТВРДИ ДА ЈЕ ЗАПАД ПОКУШАО ДА ГА УБИЈЕ: Враћа се у Донбас и прети - Знамо ко је гађао и пратимо их

Foto: Profimedia

- Operativno-diverzantske jedinice ukrajinskih agenata, i ne samo one, povezane su sa pokušajem ubistva i terorističkim napadom. Verovatno su i zapadne službe pomagale - tvrdi Rogozin.

Dodao je da planira da se do kraja januara vrati u Donbas i obećao da će uništiti artiljerijsko oruđe iz kojeg je pucano na njega.

- Doletelo je sedam visokopreciznih projektila, kalibra 155 mm, pet ih je eksplodiralo, dva – šesti i sedmi, koji su pali pored mojih nogu - nisu eksplodirali - ispričao je on.

- Zatražio sam tačnu mapu, sliku koju je napravio tog dana, te večeri, jedan naš svemirski aparat. Verujem da smo utvrdili iz kojeg oružja je pucano, koje se nalazilo na optimalnoj udaljenosti i poziciji za pucanje. Nastavljamo da pratimo ovu borbenu posadu koja je pucala na nas, i nadam se da ćemo ih, kada se vratim, pronaći i uništiti - dodao je Rogozin.

Grupa "Carski vukovi" deluje u okviru jedinica Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Hotel u kome je Dmitrij Rogozin boravio sa grupom vojnih savetnika "Carski vukovi" u Donjecku našao se na meti ukrajinskog granatiranja 21. decembra.

Napadi su izvođeni visokopreciznom municijom. Rogozin je nakon ranjavanja prebačen u bolnicu u Rostov na Donu, a kasnije u Moskvu. U granatiranju je ranjen i premijer DNR Vitalij Hocenko, a poginuo je njegov telohranitelj i jedan član grupe "Carski vukovi".

On je 26. decembra imao operaciju u kojoj mu je izvađen geler iz vratnog pršljena.

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE - Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!