OGLASILA SE SUPRUGA ZELENSKOG: Prokomentarisala pismo svog muža upućeno Si Đinpingu

Đ.G.

18. 01. 2023. u 19:29

PRVA dama Ukrajine Olena Zelenski rekla je na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu da je pismo Vladimira Zelenskog, koje će uputiti kineskom predsedniku Si Đinpingu, poziv na dijalog i da se nada odgovoru.

ОГЛАСИЛА СЕ СУПРУГА ЗЕЛЕНСКОГ: Прокоментарисала писмо свог мужа упућено Си Ђинпингу

Foto: EPA

- To je bilo pismo predsednika Ukrajine šefu Kine, gospodinu Si Đinpingu, pratilo je ukrajinsku formulu mira... Mislim da je to bio poziv na dijalog i zaista se nadam da će ovaj gest imati odgovor - rekla je Zelenski komentarišući pismo. 

Ona je napomenula da nije čitala tuđa pisma, pa samim tim nije ni znala njihov tačan sadržaj.

Zelenski je ranije rekla da će preneti pisma sa „formulom mira“ u Ukrajini od Vladimira Zelenskog predsednicima Evropske komisije, Švajcarske i šefu Kine.

Ranije je Volodimir Zelenski, tokom onlajn govora na samitu G20, objavio svoju viziju koraka za obnavljanje mira u Ukrajini, koja se sastoji od 10 tačaka. Među njegovim predlozima bili su radijaciona i nuklearna bezbednost, prehrambena i energetska bezbednost, oslobađanje svih zatvorenika, obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, „povlačenje ruskih trupa“ i prekid neprijateljstava, „povratak pravde“, sprečavanje eskalacije, fiksiranje „kraja rata“ - prenela je RIA.

BONUS VIDEO: ZA JAČU KONTROLU RUSIJE - Novi NATO "avaksi" sleteli na aerodom u Rumuniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!