ORBAN PRAVO U METU: Mađarski premijer optužio Ameriku da profitira od sukoba u Ukrajini, otkrio i ko je najveći gubitnik

Novosti online

13. 01. 2023. u 10:49

PREMIJER Mađarske Viktor Orban smatra da od sukoba u Ukrajini definitivno imaju koristi Sjedinjene Američke Države, dok su u ekonomskom smislu Evropljani glavne žrtve.

ОРБАН ПРАВО У МЕТУ: Мађарски премијер оптужио Америку да профитира од сукоба у Украјини, открио и ко је највећи губитник

Foto: Profimedia/Luka Dakskobler/SOPA Images

- Oni koji su pretrpeli štetu od pogrešne sankcione politike i rata su Evropljani. U ratu je definitivno na dobitku Amerika, dok Evropa gubi. Što se tiče Rusije, još uvek je diskutabilno pitanje da li oni sada dobijaju ili gube, ali ako govorimo o novcu – ne gube toliko. Generalno, u ekonomskom smislu sa sigurnošću se može reći da je jedini ili bolje rečeno najveći gubitnik u čitavom ovom sukobu – Evropa - rekao je Orban za radio „Košut“.

Takođe je rekao i da EU nema hrabrosti da prizna do koje mere je politika sankcija prema Rusiji pogrešna.

- Mađarska nema snage da promeni način razmišljanja velikih zemalja budući da će politika sankcija protiv Rusije verovatno biti nastavljena uprkos činjenici da to ne pokazuje nikakvu efikasnost - dodao je on.

Ranije je Orban izjavio da Evropa gubi tako što odustaje od ruskih energenata u korist američkih, pošto je prinuđena da ih plaća pet do deset puta više.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Pogledajte dejstvo ruskog višecevnog bacača

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije