DEČAK UPUCAO UČITELJICU NA ČASU: Šestogodišnjak izvadio oružje i otvorio vatru, slučaj šokirao Ameriku

Novosti online

08. 01. 2023. u 08:39

ŠESTOGODIŠNjI dečak je pucao i ranio svoju učiteljicu u osnovnoj školi u američkom gradu Njuportnj Njuzu, u državi Virdžiniji.

ДЕЧАК УПУЦАО УЧИТЕЉИЦУ НА ЧАСУ: Шестогодишњак извадио оружје и отворио ватру, случај шокирао Америку

Foto: Fejsbuk/Abby Zwerner

Učiteljica Ebi Zverner zadobila je povrede opasne po život, ali se njeno stanje popravlja. Gradonačelnik Filip Džons rekao je da oporavak ide u dobrom pravcu.

- Ono što mogu da vam kažem je da će biti sprovedena potpuna istraga, ali ćemo takođe preduzeti prave korake i konkretnu politiku da sprečimo da se ovako nešto ponovi - rekao je Džons na konferenciji za novinare.

Još nije poznato kako je šestogodišnjak došao do pištolja. Policija je prijavila svađu u učionici prvog razreda koja je rezultirala jednim pucnjem. Policija je saopštila da nije reč o slučajnom opaljivanju.

Jedan roditelj čije je dete bilo u učionici u vreme pucnjave rekao je da se učiteljica Zverner ponašala nesebično. Nakon što je pogođena, viknula je deci da beže.

Među učenicima nije bilo povređenih koji su, radi bezbednosti, odvedeni u sportsku salu, gde su im na raspolaganju bili psiholozi i socijalni radnici.

Školski nadzornik Džordž Parker rekao je da je šokiran ovim događajem, nakon čega je istakao da nastavnici ne mogu sprečiti da oružje uđe u školu.

- Moramo da držimo oružje van domašaja mladih ljudi. Ni ja ni moji nastavnici ne možemo da kontrolišemo pristup oružju - primetio je Parker.

On je dodao da su svi školski kampusi opremljeni detektorima metala koji se inače koriste za nasumične pretrage, ali u petak nisu bili raspoređeni u osnovnoj školi Ričnek.

BONUS VIDEO: HITNA ODBILA DA VOZI POVREĐENOG - Skandal u senci saobraćajne nesreće u Crnoj Gori

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!