"PODRŽAVAMO SVOJU RUSKU BRAĆU": Lukašenko - Učinićemo sve da Belorusi žive u miru

Tanjug

07. 01. 2023. u 13:57

BELORUSKI predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Belorusi podržavaju ''svoju rusku braću'', kao i da pamte da su Ukrajinci napustili domove i da im je potrebna pomoć.

ПОДРЖАВАМО СВОЈУ РУСКУ БРАЋУ: Лукашенко - Учинићемо све да Белоруси живе у миру

Foto: EPA

- 'Ne samo da pomažemo našoj ruskoj braći, što nikad nisam krio, već se iz moje posete ruskim vojnicima može videti da mi našu braću podržavamo - rekao je Lukašenko i dodao da je ''oko 10,000 ljudi koji su trajno napustili dom bežeći od rata pronašlo skrovište u našoj zemlji tokom prošle godine'', prenosi TASS.

Lukašenko je rekao da će učiniti sve da Belorusi žive u miru i da, kako je rekao, provode dane u toplom, okruženi porodicom, i da budu svesni veoma vredne stvari koja se zove mir.

Kako prenosi Sputnjik, on je rekao da je sukob u Ukrajini ''užasna pojava''.

- Ko bi rekao da ćemo se mi, Sloveni, jednog dana boriti jedni protiv drugih. Moraju se preduzeti koraci da se unište tačke konfrontacije u našem društvu - zaključio je Lukašenko.

BONUS VIDEO: VOJNE VEŽBE U BELORUSIJI: Zajednički manevri ruskih i beloruskih snaga

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA JUN, JUL I AVGUST: U julu temperature ispod 25 stepeni, od 10. avgusta toplotni talas