RUSIJA RAZVIJA NUKLEARNE PROJEKTE SA VERNIM SAVEZNIKOM: Putin otkrio o čemu se radi

Tanjug

19. 12. 2022. u 16:53

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin rekao je danas u razgovoru sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Minsku da je njegova zemlja spremna da razvija nuklearne projekte u Belorusiji, kao i da prošire vojnu saradnju.

РУСИЈА РАЗВИЈА НУКЛЕАРНЕ ПРОЈЕКТЕ СА ВЕРНИМ САВЕЗНИКОМ: Путин открио о чему се ради

Foto: Profimedia

- Gradimo nuklearnu elektranu. Prvi blok radi, a zamenjuje oko 4,5 milijardi kubnih metara gasa. Spremni smo da dalje razvijamo ovaj projekat, ali, po mom mišljenju, najvažnije je da stvaramo industriju, obučavamo nacionalne kadrove, razvijamo nauku na odgovarajući način - rekao je Putin, prenose RIA Novosti.

Kako je istakao, saradnja Rusije i Belorusije u vojno-tehničkoj sferi ne tiče se samo nabavke opreme, već i zajedničke saradnje dve armije. 

- Postoji pravac koji se odnosi na vojno-tehničku saradnju. To nisu samo međusobne isporuke oružja i tehnike, već što je izuzetno važno i zajednički rad, razvoj i saradnju u ovoj oblasti, uključujući i razvoj visokotehnološke industrije - rekao je Putin.

Ruski predsednik je naveo da su razgvorali i o saradnji u kosmičkom sektoru i podsetio da su Rusija i Belorusija ranije najavile obuku beloruskog kosmonauta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi