PAROLA "SNAĐI SE": Iz Rusije tvrde - Zbog situacije u Ukrajini Zapad traži resurse u Africi

Novosti online

03. 01. 2023. u 13:50

ZAPADNE zemlje su zbog sukoba u Ukrajini bukvalno pobegle za resursima u Afriku i žele da razvijaju ekonomsku saradnju sa tim regionom, izjavio je za Sputnjik ambasador Angole u Moskvi Augušto da Silva Kunja.

ПАРОЛА СНАЂИ СЕ: Из Русије тврде - Због ситуације у Украјини Запад тражи ресурсе у Африци

Foto AP

- Ne mogu a da ne pomenem situaciju koja je nastala kao rezultat sukoba Rusije i Ukrajine. Zapadne zemlje danas bukvalno beže u Afriku, uključujući i u Angolu, kako bi razvijale ekonomsku saradnju sa regionom. I mi i oni znamo da se mnogi minerali nalaze upravo u Africi - rekao je ambasador.

On je podsetio da Angolu i druge afričke zemlje sve aktivnije pozivaju na različite forume: SAD-Afrika, Francuska-Afrika, Kina-Afrika i mnoge druge.

- To pokazuje da se resursi za dalji opstanak nalaze upravo u Africi - zaključio je diplomata.

Angola među drugim afričkim zemljama ima jednu od najvećih rezervi gasa i nalazi se na trećem mestu posle Nigerije i Mozambika. Potvrđene rezerve gasa u zemlji iznose 308 milijardi kubnih metara. Osim toga, zemlja ima značajne rezerve nafte – oko 7 milijardi barela.

BONUS VIDEO: PUTIN VOZI AUTOMOBIL: Provozao se krimskim mostom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)