POGINULE ČETIRI OSOBE, POVREĐENO VIŠE OD 50: Tragedija u Kanadi, autobus sleteo sa puta na Badnje veče

Novosti online

26. 12. 2022. u 19:41

ČETIRI osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći na Badnje veče, a više od 50 ljudi je završilo u bolnicama u Britanskoj Kolumbiji, saopštile su kanadske vlasti.

ПОГИНУЛЕ ЧЕТИРИ ОСОБЕ, ПОВРЕЂЕНО ВИШЕ ОД 50: Трагедија у Канади, аутобус слетео са пута на Бадње вече

FOTO: Tanjug/AP

- Možemo potvrditi da su četiri putnika pronađena mrtva - objavili su iz kanadske policije. Dodaju da poginuli putnici još uvek nisu identifikovani, a uzrok nesreće se još uvek istražuje.

Komercijalni putnički autobus vozio je u smeru zapada autoputem kada je izleteo sa puta i prevrnuo se na bok, navodi se u saopštenju.

- Uslovi na putu opisani su kao vrlo loši sa ledom i snegom na površini puta i kišom i gradom - tvrde vlasti. Vozač autobusa sarađuje sa policijom u istrazi.

Ne zna se tačan broj putnika

U nesreći koja se dogodila između Merita i Kelovne nisu učestvovala druga vozila. To područje se nalazi oko 100 kilometara severno od kanadsko-američke granice. Tačan broj putnika koji su bili u autobusu tek treba da bude potvrđen, a mnogi od povređenih prevezeni su u lokalne bolnice pre nego što je policija uspela da ih identifikuje na mestu događaja, piše CNN.

Lokalne zdravstvene vlasti su potvrdile da su medicinski timovi u tri bolnice lečili najmanje 53 osobe nakon nesreće. Kasno u subotu je objavljeno da je incident na autoputu 97C izazvao reakciju "narandžaste šifre", što je bolnička oznaka koja se koristi za katastrofe ili događaje masovne nesreće.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: TO JE MINUS: U Jakutskom selu Tomtor izmerena rekordno niska temperatura od -60 stepeni Celzijusovih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati