VELIKO UPOZORENJE SERGEJA LAVROVA: Svojom dominacijom SAD žele da nametnu "kraj istorije"

Novosti online

26. 12. 2022. u 13:20

SJEDINjENE Američke Države nastoje da svojom potpunom dominacijom nametnu "kraj istorije", ali tok istorije i evolucija multipolarnog sveta ne mogu se zaustaviti, predočio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na radnom sastanku sa predstavnicima vodećih masovnih medija.

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ СЕРГЕЈА ЛАВРОВА: Својом доминацијом САД желе да наметну крај историје

Foto: EPA

Šef ruske diplomatije se osvrnuo na radove Frensisa Fukujame, američkog politikologa i filozofa, koji smatra da je koncept kraja istorije povezan sa liberalnom demokratijom kao konačnim oblikom vladavine za sve nacije.

 - Ako pogledate politiku Bajdenove administracije, videćete da je to upravo ono što oni žele. Međutim, tok istorije se ne može zaustaviti, jer nema kraja istoriji i nikada ga neće biti. Čovečanstvo je u više navrata prolazilo kroz pokušaje jedne sile da sve pokori i svima sve da diktira - naglasio je Lavrov, prenosi TASS.

U tom kontekstu, ruski ministar spoljnih poslova je ukazao da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i "njegovi gospodari" nisu spremni na kompromis.

 - Što se kompromisa tiče, Zelenski je tokom posete Sjedinjenim Američkim Državama rekao da pravedan mir znači da nema kompromisa. Upravo zbog toga je neophodno da Rusiju poraze ne samo na bojnom polju, kako kažu, već i da joj nanesu strateški poraz, kako bi obeshrabrili sve ostale -  upozorio je Lavrov i zaključio da ogromna većina zemalja sveta to veoma dobro vidi i razume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju