POZADINA SAMITA ODKB: Putin baca penkalo, Lukašenko ostaje zaleđen ili počinje serijska proizvodnja "Satane"? (VIDEO)

K.L.S.

24. 11. 2022. u 22:39

UKRAJINSKI funkcioneri su, na društvenim mrežama, objavili video sa samita ODKB (Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti) u Jerevanu očajnički pokušavajući da prikažu neslaganja unutar te alijanse.

ПОЗАДИНА САМИТА ОДКБ: Путин баца пенкало, Лукашенко остаје залеђен или почиње серијска производња Сатане? (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

Ukrajinski funkcioneri pokušali su putem društvenih mreža da prikažu neslaganja unutar ODKB. 

Naime, na Tviteru se pojavio snimak iz Jerevana u čijem opisu piše da se vidi trenutak kada je jermenski premijer Nikolaj Pašinjan odbio da potpiše deklaraciju posle samita ODKB, trenutak kada ruski predsednik Vladimir Putin baca penkalo, kao i da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko ostao šokiran.

Međutim, suprotno očajničkom opisu ukrajinskog državnika, na snimku se vidi nešto sasvim drugačije.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko se juče oglasio u medijima.

On je, tom prilikom, izjavio da sudbina ODKB zavisi od uspeha ruske Specijalne operacije u Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov smatra da je sudbina ODKB neupitna jer je neupitan i uspeh ruske Specijalne operacije u Ukrajini.

Foto: Tanjug

Paralelno s tim, ruski predsednik Vladimir Putin podržao je odluku o opremanju zajedničkih snaga ODKB alijanse savremenim naoružanjem, a u Rusiji je počela serijska proizvodnja „Satane“.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

POČELA OKUPACIJA SEVERA KOSOVA I METOHIJE: Kurti poslao više od 300 specijalaca na sever; Beograd ima odgovor