UPOZORENJE RUSKOG PREDSEDNIKA: Biće teških posledica ako se ograniči cena ruske nafte

Novosti online

24. 11. 2022. u 16:43

RUSKI predsednik Vladimir Putin, u telefonskom razgovoru sa iračkim premijerom Mohamedom Sudanijem, istakao je da može doći do teških negativnih posledica za globalno energetsko tržište zbog pokušaja zapadnih zemalja da uvedu ograničenja na cenu ruske nafte.

УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Биће тешких последица ако се ограничи цена руске нафте

Foto:Tanjug

 - Obe strane su dale pozitivnu ocenu radu Rusije i Iraka u okviru OPEK+, što omogućava da se obezbedi stabilnost svetskog tržišta nafte - saopštila je pres-služba Kremlja.

 - Razgovarano je pokušajima jednog broja zapadnih zemalja da uvedu ograničenja cena naftnih sirovina iz Rusije. Vladimir Putin je naglasio da su takve akcije u suprotnosti sa principima tržišnih odnosa i velika je verovatnoća da će dovesti do ozbiljnih posledica po globalno energetsko tržište - navodi se u saopštenju.

Posebna pažnja posvećena je izgledima za proširenje trgovinskih i ekonomskih veza.

 - Tokom razmene mišljenja u vezi sa eskalacijom napetosti na severu Iraka, ruski predsednik se založio za rešavanje novonastalih pitanja političkim i diplomatskim sredstvima - objašnjava pres-služba.

Prema njenim rečima, dogovoren je nastavak kontakata na različitim nivoima.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu