PUTIN OTKRIO: Rusija je na korak ispred mnogih zemalja u sferi veštačke inteligencije

Novosti online

24. 11. 2022. u 17:10

RUSIJA treba da poveća napore u oblasti veštačke inteligencije, mada je i sada na korak ispred mnogih zemalja, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na konferenciji „Putovanje u svet veštačke inteligencije“.

ПУТИН ОТКРИО: Русија је на корак испред многих земаља у сфери вештачке интелигенције

Foto: Tanjug

 - U pojedinim pravcima u toj oblasti smo na korak ispred nekih drugih zemalja. I potrebno je obavezno da povećavamo svoje napore u toj oblasti - istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, dostignuća u oblasti veštačke inteligencije će u velikoj meri određivati buduće mesto Rusije u svetu.

 - Značaj prodora u sferi veštačke inteligencije je ogroman. Suparništvo među državama je vrlo žestoko. Od rezultata koje postignemo zavisi mesto Rusije u svetu, naš suverenitet, bezbednost i bogatstvo naše zemlje - rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da je zadatak u predstojećoj deceniji omogućiti da se veštačka inteligencija uvede u masovnu upotrebu, da obuhvati sve sektore ekonomije, socijalnu sferu i sistem državne uprave.

On je dodao da Rusija danas ima naučna dostignuća, jedinstvene istraživače u toj oblasti koji „stvaraju prekretničke tehnologije nove epohe“.

 - Rusija, prema mišljenju međunarodnih eksperata, u oblasti digitalizacije državnih usluga, predstavlja jednog od globalnih lidera, ulazi u deset najboljih na svetu - rekao je Putin, podsetivši da su među dvestotinak zemalja na samom vrhu Brazil, Saudijska Arabija, Južna Koreja.

(Sputnjik)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

PREKRETNICA - OVAKO VIŠE NE MOŽEMO Jelena o najtežim trenucima u vezi sa Novakom