BELA KUĆA TVRDI: Pregovori na zimu? Ne guramo Zelenskog ka rešavanju sukoba sa Rusijom

Novosti online

18. 11. 2022. u 18:34

SJEDINjENE Američke Države ne guraju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pregovara sa Rusijom, Kijev će sam odlučiti kada je spreman za pregovore, izjavio je na brifingu portparol Bele kuće Džon Kirbi.

БЕЛА КУЋА ТВРДИ: Преговори на зиму? Не гурамо Зеленског ка решавању сукоба са Русијом

foto: (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

On je ovako odgovorio na molbu da prokomentariše saopštenja Pentagona da se „ove zime može pojaviti mogućnost za političko rešavanje sukoba u Ukrajini ili makar početak pregovora“.

-Nećemo razgovarati sa Rusima o okončanju rata bez učešća Ukrajine, trenutno nema pregovora, jer je Zelenski jasno dao do znanja i ne treba ga kriviti što još nije spreman za njih, dodao je Kirbi.

On je istakao da Vašington insistira na tome da se „nikakva pitanja koja se tiču Ukrajine neće rešavati bez Kijeva“.

-Svi u administraciji su saglasni da bi se rat mogao danas završiti da je (ruski predsednik Vladimir) Putin uradio prave stvari. Takođe se svi slažemo da je izuzev povlačenja ruske vojske, drugi najbolji ishod diplomatski postignut sporazum, rekao je portparol.

Prethodno je predsednik Komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Mark Mili izjavio da SAD smatraju da bi borbena dejstva u Ukrajini mogla da se sporije odvijaju s početkom zime, što bi otvorilo mogućnost za rešavanje ovog sukoba.

sputnikportal.rs

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati