PESKOV: Vlasti obe Koreje treba da se suzdrže od provokacija

Tanjug

02. 11. 2022. u 12:49

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov pozvao je vlasti obe Koreje, kao i druge uključene strane, da se suzdrže od daljih provokacija kako bi se izbegla eskalacija bezbednosne krize na Dalekom istoku.

ПЕСКОВ: Власти обе Кореје треба да се суздрже од провокација

Foto: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

Peskov je, komentarišući najnovije incidente u blizini demarkacione linije između Severne i Južne Koreje, rekao da je situacija već dovoljno teška i da je ne treba pogoršavati, prenose RIA Novosti.

Na pitanje o potencijalnom napadu Irana na Saudijsku Arabiju, Peskov je rekao da Rusija nema takva saznanja niti je jasno odakle ona potiču.

Peskov je, na redovnoj konferenciji za medije, komentarisao i odluku Rusije da suspenduje primenu Crnomorske inicijative o žitu.

- Predsednik Putin i Erdogan imali su juče veoma dug razgovor i pregovori se nastavljaju. Ali zbog nemogućnosti Rusije da garantuje bezbednost prolasku brodova kroz sigurnosni koridor, suspenzija i dalje ostaje na snazi - rekao je Peskov.

Na pitanje o odluci Varšave da na granici sa Kalinjingradskom oblašću podigne barijeru Peskov odgovara da je to unutrašnje pitanje Poljske i da bi trebalo biti postavljeno njihovim vlastima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MOJE TELO POŠALJITE U ČAČAK, SRCE OSTAVITE U LJUBLJANI: Bora emotivan pred koncert u rodnom gradu