JEDINSTVO Evropske unije, na korak je do potpunog zatiranja. Posle problema tokom migrantske krize bez presedana, od 2015. godine, zajedništvo nije prošlo ni ispit u višegodišnjoj borbi protiv virusa korona.

Komentari (12)

KONACNO NESTO POZITIVNO I OD NEMACKE

23.10.2022. 08:54

BRAVO! Sad su nemci krenuli Trampovim putem "AMERIKA FIRST" samo je razlika, kad je Gospodin Tramp to izjavio, duboka drzava i nacisticka propaganda osuli su paljbu po najboljem predsedniku, kojeg je Amerika imala. E sad nek istocnoevropski sljam trazi pomoc od Bajdenove Amerike, kojoj su se slepo pridruzili, i stali na stranu ukrajinskih nacista. Ako Nemacka formira fond da zastiti svoje stanovnistvo, to je potpuno legitimno, jer je Nemacka pretrpela najvecu stetu, uvodjenjem sankcija Rusiji, pod pritiskom pro-nacistickih pokreta Amerike kao i EU, u kojoj zelenjasi vode kolo.

Ljubica

23.10.2022. 09:04

EU je uvek poslovala po principu piramide, samo je sad postalo vidljivije. Nemačka već godinama ima ogromno poslovanje sa Kinom, trenutno se vodi diskusija hoće li se u luci Hamburg deo prodati Kinezima. Meni samo nisu jasni Francuzi i ko tamo vuče konce i dozvoljava da se zemlja uvuče u haos. Možda je to osveta za raniji stav Francuza prema Amerikancima. Moguće da ima i veze sa organizacijom koju je zasnovao Klaus Švab.

Mama

23.10.2022. 10:48

@Ljubica - Francuze su amerikanci tresnuli po glavi sa uvozom francuskih vina i sireva pre 10-15 godina i stavili sapu na njih.Od tad traze svoje spavace za predsednike. KonacnoMakronova zena upravlja Francuskom kao kuma Olbrajtove a Makron je.samo ginjol lutka.

Bonaparta

23.10.2022. 09:15

Није на одмет подсетити се неких историјских чињеница. Није ли циљ Хитлера исти који има садашња Немачка? Колико лично разумем и схватам политику Немачке, а и ко им је на челу није ни чудо што су овакве одлуке њихове владе. Да се подсетимо још једне чињенице из блиске историје, а који потврђују ову моју тезу и жеља за новим хегемонијом изражено кроз хитно наоружавање Немачке, Шулцов деда је био високи официр у нацистичким редовима и Хитлеров пулен. Знате како народ каже крв није вода. Гени су чудо. Шулц би да оствари дедин сан и сан његовог шефа. Када гот се Немачка наоружавала европа је страдала. Надам се да ће на време бити спречени.

Milovan

23.10.2022. 09:20

Pazi sada. Sada kazu,nismo svi isti.Mi nemamo pare,itd. A kada se glasa,onda te slepacke drzave hoce da njihov glas vredi kao i glas Svaba. Zapitajte se zasto ste u EU,a nemate ni za kifle. Pokažite sa sada,hrvati,latvija,Litvanija,Estonija,Rumunija,Bugarska,Italija,Poljska itd. A busate se u prsa.Mi smo u EU. HAJDE SADA EU PROSJACI.

Duško

23.10.2022. 09:33

Nikada neće moći da živi jedan Grk koji celu godinu uživa u moru, suncu i pesku, kao jedan Nemac ili Švicarac, koji radi od jutra do sutra da bi uštedeo par hiljada eura (ako bude i dovoljno ) da ode u Grčku sedam dana sa porodicom , i ne treba. Nećemo se lagati da smo svi isti radnici , i da to nije klasifikovano u EU. I treba da jeste. Otiđite u De ili CH, države kao apoteka u odnosu na Balkan, koja solidarnost ? Kako radiš tako će ti biti. Neko radi, štedi, odriče se svega, a neko troši nezarađeno, muzika ,ruke u vazduhu, igra...pa kako mogu živeti isto ? I treba li da im bude jednako ?

Dejan

23.10.2022. 09:34

Pa naravno da je Nemačka iznad svih. Da li je moguće da Evropa to tek sada vidi? U svakom poslovnom kontaktu sa nemcima spominjali su reci "uber alles",dok mi prevodilac nije objasnio značenje. Dakle,čemu takva iznenađenja iz Evrope?

Soko

23.10.2022. 09:49

U dobru je lako dobar biti a zlu se i braća zavade.Evropsko veštačko jedinstvo koje je nastalo iz straha od Rusije biće razbijeno od Američkih interesa .SAD nikad neće dozvoliti blisku saradnju Nemačke i Rusije jer je za njih najveća strepnja zbog Nemačke tehnologije i Ruskih resursa.Što pre Nemci shvate da treba da se otrgnu od SAD to će pre sprečiti nazadovanje.Prvi uslov EU da se izvuče iz kandži SAD raspad NATO alijanse.

Čika Velja

23.10.2022. 10:18

A šta je sa budžetom donedavne članice EU,Velike Britanije? Fino izašli i vode politiku EU a u tome fizički ne učestvuju? Verovatno im smeta i politika Mađarske koja štiti svoje građane,a sad će evo da im smeta i politika Nemačke?! Šta mi onda da tražimo u takvom savezu???

Walter Pravicek

23.10.2022. 10:47

Nemci još imajo rezerve u evrima,pune spremnike gasa-do 95%,više tako ne sme biti unutra-goledaj onu kuči,koju koristiš za šporet.Nikada napunjena do vrha.I hoče još gas od Francuza.Ali neke članice EU nemaju ni para,ni spremnika u svojoj državi.Kako u tom slučaju herr Šolc?

zoran

23.10.2022. 12:45

Pa. glavni. je. cilj Francuske i. Engleske. pomoc SAD. da. se energetski. Njemacka odvoji od ruskih resursas. Ti se planovi vode odavno, a ukraajina je kolateralna steta, ako neuspiju onda ide i Poljska putem Ukrajine. Cilj je unistenje Njemacke.