DRAMA U KOPENHAGENU: Muškarac naoružan nožem ušao u kompleks ambasade Irana

Novosti Onlajn

07. 10. 2022. u 22:03

IRAN je u petak pozvao danskog ambasadora u znak protesta zbog incidenta u njegovoj ambasadi u Kopenhagenu u kojem su pretili njegovom ambasadoru, saopštilo je iransko ministarstvo spoljnih poslova u državnim medijima.

ДРАМА У КОПЕНХАГЕНУ: Мушкарац наоружан ножем ушао у комплекс амбасаде Ирана

Foto Tanjug/AP

Danska policija saopštila je da je ranije u petak uhapsila 32-godišnjeg muškarca nakon što je ušao u teritoriju ambasade noseći nož.

Čoveka, iranskog državljanina, zaustavio je radnik pre nego što je ušao u zgradu ambasade, navodi se u saopštenju policije.

Iransko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ambasadoru Afsaneh Nadipour pretilo, da je lokalni službenik povređen, a da su vozila ambasade oštećena.

Čovek će imati sudsko saslušanje u subotu i biće optužen po dve tačke: za vandalizam, za nasilje i za kršenje dela krivičnog zakona koji se bavi zločinima protiv ljudi sa diplomatskim statusom, saopštila je danska policija. Nisu dati dodatni detalji o napadaču ili motivu. 

Iranski državni mediji ranije su citirali ministra inostranih poslova Hoseina Amirabdolahijana koji je rekao: „Žalosno je što se u srcu Evrope desio takav napad na ženu i ambasadora koji imaju diplomatski imunitet, a policija ne stiže na vreme. - naveo je Rojters.

BONUS VIDEO:

VOJNE VEŽBE ZA MOBILISANE: Pogledajte kako izgleda obuka vojnika u Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju