SIRIJA: Ubijena jedna osoba, više njih zarobljeno

Tanjug

06. 10. 2022. u 12:15

SPECIJALNE snage SAD izvele su raciju u sirijskom selu koje je pod kontrolom Vlade Sirije na severoistoku zemlje, tokom koje je ubijena jedna osoba, a više njih je zarobljeno, prenela je danas sirijska državna televizija.

СИРИЈА: Убијена једна особа, више њих заробљено

Foto Tanjug/AP

Operacija se odvijala u oblasti provincije Hasakeh, koju delom kontrolišu vladine snage, a delom kurdski borci koje podržavaju SAD.

SAD su prethodno izvele napade u Siriji usmerene na pripadnike grupe Islamske države, a operacija izvedena danas je prva u oblasti pod kontrolom sirijske vlade.

Sirijska državna televizija je na Telegramu objavila da su se helikopteri spustili u selo Muluk Saraj, ali nije saopštila detalje o ubijenoj osobi.

Nekoliko stanovnika tog područja potvrdilo je novinarima Rojtersa da je došlo do oružane akcije.

Jedan od očevidaca je izjavio da su američki helikopteri sleteli u selo posle ponoći i naredili meštanima preko zvučnika da ostanu u zatvorenom prostoru i da ugase svetla.

Dodao je da je operacija trajala nekoliko sati i da nije bilo razmene vatre sa američkim trupama.

Portparol koalicije koju predvode SAD formirane za borbu protiv Islamske države nije odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

BONUS VIDEO:

VOJNE VEŽBE ZA MOBILISANE: Pogledajte kako izgleda obuka vojnika u Rusiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUTRA POČINJE BOŽIĆNI POST: Kada se posti na vodi, kada su dozvoljeni ulje i vino i od čega se treba uzdržavati osim mrsne hrane