NEMAČKI DIPLOMATA O MOGUĆNOSTI VELIKOG RATA: "Ni u kom slučaju ne želimo da NATO direktno učestvuje u ovom sukobu"

Novosti online

03. 10. 2022. u 08:41

NATO nije u obavezi da pruži odbrambenu pomoć Ukrajini, pošto ta zemlja nije članica alijanse, izjavio je stalni predstavnik Nemačke pri organizaciji Ridiger Kenig u intervjuu za "Der Špigl".

НЕМАЧКИ ДИПЛОМАТА О МОГУЋНОСТИ ВЕЛИКОГ РАТА: Ни у ком случају не желимо да НАТО директно учествује у овом сукобу

Foto: Novosti

- Ukrajina nije članica NATO-a. Dakle, ne postoje kolektivne obaveze koje bi značile da ćemo svi zajedno pomoći Ukrajini da se odbrani. Ni u kom slučaju ne želimo da NATO direktno učestvuje u ovom ratu - rekao je Kenig, na komentar o tome da je predsednik Vladimir Zelenski više puta tražio pomoć.


Prema rečima diplomate, u suprotnom bi "mogao da počne veliki rat u koji će odjednom biti uključeno 30 država". Istovremeno je napomenuo da se u alijansi svakodnevno razgovara o sukobu u Ukrajini. Pored toga, pojedine zemlje članice organizacije pružaju finansijsku pomoć Kijevu i snabdevaju ga oružjem.

BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (4)

NOVINARKA IZ SIRIJE ZA NOVOSTI Amerika, Britanija i EU sprečavaju bilo kakvu pomoć: Muka mi je od Zapada i svega što rade (FOTO)