DA LI JE OVO ORUŽJE NA KOJE JE PUTIN MISLIO? Britanski admiral upozorio da Rusija može da udari na London iz svemira

Novosti online

02. 10. 2022. u 08:05

RUSIJA može da udari na Veliku Britaniju iz različitih pravaca, uključujući i iz svemira, rekao je načelnik britanskog štaba odbrane Toni Radakin u intervjuu za Telegraf.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ОРУЖЈЕ НА КОЈЕ ЈЕ ПУТИН МИСЛИО? Британски адмирал упозорио да Русијa може да удари на Лондон из свемира

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Rusija ima snage u svemiru. Rusija ima nuklearni potencijal. Rusija ima značajnu podmorničku flotu - rekao je Radakin.


Prema njegovim rečima, ruska vojska je sposobna da onesposobi komunikacione sisteme i satelite, odnosno da izoluje Ujedinjeno Kraljevstvo. Radakin je napomenuo i da takav scenario "predstavlja pretnju za ceo Zapad".

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin je u svom nedavnom obraćanju istakao da Rusija ima razna borbena sredstva i komponente koje su naprednije od zapadnih.

- Ako bude ugrožena bezbednost i suverenitet naše zemlje iskoristićemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju i ovo nije blef. Svim sredstvima koja su nam na raspolaganju naglašavam - naveo je Putin tom prilikom.


Admiral ser Entoni Radakin je viši oficir Kraljevske mornarice. Od novembra 2021. je 24. načelnik štaba odbrane, profesionalni šef britanskih oružanih snaga, nasledivši generala ser Nikolasa Kartera.

Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija

 

Takođe, Radakin je pre nešto više od mesec dana izjavio da London trenutno vidi Rusku Federaciju kao najozbiljniju pretnju za svoju bezbednost, iako kineska politika izaziva zabrinutost kod britanske vojske.


BONUS VIDEO: SEĆANjE: Pavle Vujisić nije završio glumu, ali mnogima je mogao da bude profesor

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)